November 5, 2011





Torta di mele 



ябълкова торта

Сервира се топла, идва от Генуа





Продукти:

675 г жълти ябълки
кората на един лимон и сок от голям лимон
4 яйца
150г пудра захар
150г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
115г масло, разтопено и охладено и допълнително за тавичката
пудра захар за поръсване
ситно нарязани ленти от кората на цитрус


Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете форма за торта с диаметър 23 см с разтопено масло и я покрийте с хартия за печене. Разрежете ябълките на четри, обелете ги, изчистете ги и ги нарежете на тънки парчета. Поставете ябълките в купа и и изсипете лимоновия сок. В купа разбъркайте с миксер яйцата, захарта и лимоновата кора, докато се образува кремообразна смес. Миксерът трябва да оставя следа. Добавете половината брашно, целия бакпулвер и солта към сместа и разбъркайте нежно с голяма метална лъжица. Бавно изсипете разтопеното масло в края на купата и разбъркайте отново леко с металната лъжица. Изсипете останалото брашно, разбъркайте леко, добавете и ябълките (без лимоновия сок) и разбъркайте отново леко. Изсипете сместа в приготвената форма и печете 40 мин. Извадете от фурната и изчакайте 10 мин преди да извадите тортата от формата. Поръсете с пудра захар, декорирайте с ленти от портокалова кора и сервирайте топлa. Студенa също е много вкуснa.
Buon Appetito e forza Genova.











No comments:

Post a Comment