November 1, 2012

Рецепта Баница с праз
не съм я пробвала, но ми харесва


Продукти:





650 г брашно

300 мл вода

1 ч. л. сол

олио



ПЛЪНКА



800 г праз лук

60 г краве масло

150 г натрошено краве сирене

2 яйца

сол на вкус

Приготвяне:



• От брашното, водата и малко сол се омесва твърдо тесто.

• От него се правят топки, които се разточват на кори.

• Всяка кора се поръсва с мазнина, а в средата се слага плънка от праз и сирене (виж долу).

• Навиват се на руло, и се нареждат в намаслена огнеупорна тава.

• Поръсват се отгоре с мазнина.

• Баницата с праз се пече в предварително загрята фурна на 180-200 С до зачервяване.



ПЛЪНКА



• Почистеният и измит праз се нарязва на дребно.

• Задушава се до омекване в мазнината и малко вода.

• Сваля се от огъня.

• Разбърква се с натрошеното сирене, яйцата и сол на вкус.

No comments:

Post a Comment