October 31, 2012



Pizza Pizza Pizza

За тестото на пицата:
30 г прясна мая
250 мл топла вода
щипка захар
1/4 ч.л. морска сол
400г бяло брашно
2-3 ч.л. зехтин

Смесете маята с водата, захарта, солта и добавете около 2 суп. л. брашно.  Сипете сместа в набрашнена купа и я оставете на топло за около 30 мин, за да се надигне. Сложете останалото брашно върху работна повърхност. Объркайте сместа с маята, добавете я към брашното и ако е нужно сипете малко вода. Добавете половината зехтин  и месете енергично 10 мин. Прехвърлете тестото в голяма набрашнена купа покрийте с фолио, леко намазнено отдолу, сложете купата на топло и оставете тестото да се надигне за около час или докато удвои обема си.  Загрейте фурната на 220 градуса, разделете тестото н 6еднакви части, разточете всяка натънко върху набрашнена повърхност. Пече се върху намазнена тавичка или хартия за печене. 

Топинг
Може да бъде най-различен
Основно правило да изберем дали да е с домати или без. Пица без домати се нарича in bianco.




No comments:

Post a Comment