рецепта Крикко
200г паста къса (пене) Барилла/ди Чекко2 яйца+ 1 жълтък
Пармезан- около 100 г
1/4 от малък лук
200 г панчета/бекон на кубчета
Яйцата се разбиват с малко сол и настърган пармезан, докато стане кремообразна смес. В тиган се запържва в 2 суп. л. зехтин малко лук ( 1/4 от малък лук) с бекона. Пържи се до зачервяване, малко преди да се дръпне от котлона се слага малко оцет.
Пастата се пуска във вряща вода със сол, докато бекона се пържи. Когато е готова, се прецежда и се изсипва при бекона, бърка се и се запържва около 30 секунди. Дърпа се от огъня и се прибавя сместа от яйца и пармезан. Сервира се, като отгоре се поръсва допълнително пармезан.
Панчета можете да си купите от магазините на карфур, изглежда така, отгоре е с логото на карфур, стои при саламите или рафта с продукти на карфур( сирена, салами)
No comments:
Post a Comment