Ньоки с рукола и рикота
ньоките са топчета, направени от картофи и брашно, има ги на де чеко и други фирми, стоят на щанда с паста.
Продукти за две порции:
400 г ньоки
150г рикота сирене ( в краен скучай извара)
50 г масло
връзка рукола
2 лъжици настърган пармезан
1 лъжица зехтин
Приготовление:
На един котлон сложете тенджера с вода, в която ще варите ньоките и я подслоете леко. Малко преди водата да започне да ври, на друг котлон можете да започнете с приготвянето на соса, а именно:
В тиган затопляте 1 лъжица зехтин и маслото на слаб огън, докато се разтопи.
Добавяте рикотата, когато стане кремообразна, добавяте руколата, малко сол и оставяте на слаб огън, като разбърквате от време навреме.
Горе долу по това време водата в другата тенджера трябва да е завряла. Изсипвате вътре ньоките, те ще потънат на дъното. Обикновено им трябват около 2 минути, на опаковката пише колко, за да се сварят.
Сварените ньоки сами излизат на повърхността
вадите ги на групички
и ги добавяте към соса, който още си стои на другия котлон
( на съвсем ниска степен), добавете две три лъжици от водата на ньоките и разбъркайте леко, може съвсем леко да усилите котлона, добавете две лъжици пармезан и разбъркайте отново. След 10 15 секунди бълбукне на ньоки и сос, можете да ги дръпнете от котлона и да сервирате.
ето ги:)
Gnocci rucola e ricotta
ngredienti per 2 persone:
400 g di gnocchi
150 g di ricotta di mucca
50 g di burro o margarina
un mazzetto di rucola
due cucchiai di parmigiano grattugiato
un cucchiaio d’olio d’oliva
sale
Preparazione
Mettete un cucchiaio d’olio in una padella sul fuoco a fiamma bassa, fate sciogliere il burro e poi aggiungete la ricotta. Quando anche questa si è ben sciolta, spolverate con un po’ di sale, triturate la rucola e mettetela in padella. Fate amalgamare per bene il tutto.
Lessate gli gnocchi in abbondante acqua salata, quando salgono a galla scolateli e metteteli nella padella del condimento assieme ad un paio di cucchiai dell’acqua di cottura.
A questo punto aggiungete anche un’abbondante manciata di parmigiano grattugiato e girate per bene gli gnocchi in modo che prendano bene tutta la salsa .
No comments:
Post a Comment