May 17, 2013

Ньоки с рукола и рикота

Де Чеко България прави конкурс за рецепти със спагети или талятели де чеко, изискване е на снимката да има неотворен пакет де чеко и готова пориция паста. Награда за най-добрите - три продукта де чеко, купуваш две, печелиш евентуално три. Исках да постна тази рецепта, защото се прави с техен продукт, но нито го имах в момента, нито ми се стори рентабилно- имах стари снимки, така че ето я, тук:



Ньоки с рукола и рикота

ньоките са топчета, направени от картофи и брашно, има ги на де чеко и други фирми, стоят на щанда с паста.


Продукти за две порции:

400 г ньоки
150г рикота сирене ( в краен скучай извара)
50 г масло
връзка рукола
2 лъжици настърган пармезан
                                                      1 лъжица зехтин
сол





Приготовление:

На един котлон сложете тенджера с вода, в която ще варите ньоките и я подслоете леко. Малко преди водата да започне да ври, на друг котлон можете да започнете с приготвянето на соса, а именно:


 В тиган затопляте 1 лъжица зехтин и маслото на слаб огън, докато се разтопи.

 Добавяте рикотата, когато стане кремообразна, добавяте руколата, малко сол и оставяте на слаб огън, като разбърквате от време навреме.
 Горе долу по това време водата в другата тенджера трябва да е завряла. Изсипвате вътре ньоките, те ще потънат на дъното. Обикновено им трябват около 2 минути, на опаковката пише колко, за да се сварят.




 Сварените ньоки сами излизат на повърхността
 вадите ги на групички
 и ги добавяте към соса, който още си стои на другия котлон 
( на съвсем ниска степен), добавете две три лъжици от водата на ньоките и разбъркайте леко, може съвсем леко да усилите котлона, добавете две лъжици пармезан и разбъркайте отново. След 10 15 секунди бълбукне на ньоки и сос, можете да ги дръпнете от котлона и да сервирате.
 ето ги:)






Gnocci rucola e ricotta

ngredienti per 2 persone:

400 g di gnocchi
150 g di ricotta di mucca
50 g di burro o margarina
un mazzetto di rucola
due cucchiai di parmigiano grattugiato
un cucchiaio d’olio d’oliva
sale

Preparazione
Mettete un cucchiaio d’olio in una padella sul fuoco a fiamma bassa, fate sciogliere il burro e poi aggiungete la ricotta. Quando anche questa si è ben sciolta, spolverate con un po’ di sale, triturate la rucola e mettetela in padella. Fate amalgamare per bene il tutto.

Lessate gli gnocchi in abbondante acqua salata, quando salgono a galla scolateli e metteteli nella padella del condimento assieme ad un paio di cucchiai dell’acqua di cottura.

A questo punto aggiungete anche un’abbondante manciata di parmigiano grattugiato e girate per bene gli gnocchi in modo che prendano bene tutta la salsa .




No comments:

Post a Comment